četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Cirkus na kvadrat

V Hrastniku je v vikendu 23. do 26. maja potekal festival Rdeči revirji, na katerem se je odvilo več kot 40 izjemnih dogodkov. Med njimi je bila tudi sodobna cirkuška predstava Cirkus na kvadrat.

Nadaljujemo z objavami foto reportaž fotografskega mojstra Branka Klančarja s festivala Rdeči revirji. Na njegovih fotografijah tokrat prevladujejo elementi žongiranja, cirkusa, komedije in klovnstva.

Cirkuška predstava Cirkus na kvadrat je rezultat dolgoletnega dela avtorjev, ki razvijata vrhunsko veščino žongliranja, cirkusa, komedije in klovnstva. Cirkus na kvadrat je sodobna cirkuška uprizoritev, v kateri je umetnost žongliranja predstavljena na visoko kvalitetni in umetniško dovršeni ravni ter na zabaven način. Kot sodobna cirkuška predstava se uprizarja prijazno do živali in na različnih javnih prostorih tudi izven cirkuškega šotora.

Maja in Jakob Bergant sta cirkuška umetnika. Namesto klasičnih žonglerskih rekvizitov uporabljata predmete, ki jih najdemo na odlagališču. Njun smešni nastop je kreativen, a ima hkrati globlji pomen, saj nas spodbuja k recikliranju in ustvarjanju igrač in igral.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Previous article
Next article

Isti avtor