CESA ali Central European Startup Awards je serija dogodkov v srednji in vzhodni Evropi, ki so namenjeni promociji najboljših inovatorjev in startup podjetij. Med 56 slovenskimi podjetji je bilo izbranih 11, ki bodo Slovenijo zastopali na CESA 2016 Grand Finale.
Ekipa iz Trbovelj Chipolo je razvila izdelek z istim imenom chipolo. Gre za iskalnik stvari, ki za svoje delovanje uporablja tehnologijo Bluetooth, povezan pa je z aplikacijo na pametnem telefonu.

Na dogodku CESA 2016 Grand Finale bodo poleg Chipola Slovenijo zastopali še Zavod mladi podjetnik, SK75, Dawn of Play, Homey, Borza terjatev, Eurosender, Blub Blub, Jure Mikuž, Alja Isaković in GoAvio.

Chipolo je bil v finale izbran v kategoriji najboljših začetniških podjetij. V ožji izbor se je uvrstil tudi v kategoriji startup leta, a mu je zmago odnesel GoAvio.

Vseh 11 slovenskih predstavnikov se bo za zmago na ravni vzhodne in srednje Evrope pomerilo 1. decembra v velikem finalu, ki ga bo letos gostil ljubljanski ABC pospeševalnik. Najsvetlejše regionalne zvezde pa se bodo 9. decembra pomerile za končno zmago v okviru Global Startup Awards 2016 v Kuala Lumpurju v Maleziji.

ZT

Prejšnji članekZmagala bom
Naslednji članekSosede motil večerni klepet