Te dni je luč sveta ugledal videospot rockerske glasbene skupine iz Trbovelj, skupine Chainbrake. Pesem, za katero so posneli videospot, je White Trash Millionaire. Fantje so pesem priredili; prvotno jo izvaja ameriška skupina Black Stone Cherry.
Pesem White Trash Millionaire so si izbrali, pravi basist Rok Leskovec, iz več razlogov: »Prvi je bil gotovo, ker sta nam pesem in izvajalec v originalu všeč. Drugi, ker je bil do neke mere izziv narediti priredbo v našem stilu. Tretji, nič manj pomemben kot prejšnja, pa je, da je izvajalec manj poznan v Sloveniji.« »Mogoče pa,« doda v šali, »jih s to priredbo privabimo sem.«

Tako pod avdio kot video produkcijo so se člani skupine podpisali kar sami. Aranžma so naredili skupaj. Za urejanje zvoka je bil odgovoren kitarist Simon Hribovšek, za režijo, snemanje, montažo in barvno korekcijo spota pa Leskovec. Pri snemanju sta jim pomagala tudi Mirjam Fortuna in Tomaž Babič, avto, v in ob katerem se videospot dogaja, pa je fantom posodil Blaž Šikovec.

»Z videospotom želimo opozoriti nase, pokazati, da tudi v Trbovljah še vedno igramo rock glasbo in pokazati, kaj vse se da narediti z lastno produkcijo, če dovolj trdo delaš,« pravi Leskovec, »hkrati pa sta priredba in videospot zanjo nek uvod v to, kakšna bo naša avtorska glasba.«

Na avtorsko glasbo skupine Chainbrake bo treba še malo počakati – vsi člani namreč hodijo tudi v službo, a Leskovec pravi, da si prizadevajo, da bi prvo lastno pesem izdali jeseni.

MD

MD

Prejšnji članekZmaga Primoža Rogliča na Touru!
Naslednji članekKuharija v MC Hrastnik