Spletna stran Savus.si, ki prinaša na vaše računalniške zaslone in zaslone mobilnikov novice iz Zasavja, je s svojimi bralci že štiri leta. Začeli smo točno 11. novembra ob 11. uri in 11. minut leta 2015, ko smo v eter poslali spletni časopis Zasavc.net. Prvega januarja leta 2019 smo stran preimenovali v Savus.si.

Ob jubileju smo seveda iskreno veseli vseh voščil in čestitk, a srečo – pravijo – je najlepše deliti. Med tistimi, ki bodo to našo objavo (na Facebooku) delili, jih bomo pet izžrebali in jih obdarili. Pripravljenih imamo pet prikupnih majic, ki jih boste brez dvoma radi oblekli.

V štirih letih smo najprej na strani Zasavc.net in potem na Savus.si objavili okrog 6.000 novic o Zasavju, Zasavkah in Zasavcih ter ljudeh, ki so tako ali drugače povezani z našimi kraji. Kdaj pa kdaj pokukamo tudi čez planke in pogledamo, kaj se dogaja v občinah, ki mejijo na Zasavje. Tudi pri sosedih se namreč dogaja marsikaj zanimivega.

V uredništvu smo veseli, da nas bralci spremljate v tako velikem številu, ki narašča iz meseca v mesec. Prizadevamo si za kakovostno in verodostojno poročanje o vsem, kar se v Zasavju dogaja. Seveda pa za vas radi poiščemo tudi zanimive ljudi in dogodke, ki jih morda še ne poznate.

Za tiste, ki morda še ne veste: Savus izdaja Zavod Savus, ki je tudi izdajatelj časopisa z istim imenom in organizator Jamatlona, Rudarskega teka, prireditve Punce v jami ter izbora Zasavc leta. S svojimi projekti si Zavod Savus prizadeva ohranjati zasavsko industrijsko in drugo dediščino ter promovirati Zasavce in Zasavje doma ter prek meja.

Uredništvo Savusa