RD Jadran 2009 Hrpelje Kozina – RD Rudar 22:18 (11:9)
Hrpelje, 23. april 2016, Modra dvorana (200 gledalcev); sodnika Kočevar in Lesar

RD Jadran 2009 Hrpelje Kozina: Žnebelj, Poles J. 3, Mahmić Sei., Hrvatin 5 (2), Višnjevec, Čuk, Poles P. 1, Mahmić Sem. 5, Mezgec, Fičur 3, Aoun 1, Kljun 4, Makivič, Stanonik; trener: Konrad Božeglav

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 1, Polanec 7 (2), Ravkič 4 (1), Cestnik J. ml., Novak R. 3, Novak U. 1, Kozinc, Frece 1, Hočevar, Radulovič, Habjan 1, Žagar, Kuhar, Stanič; trener: Gregor Pesko

Sedemmetrovke: RD Jadran 2009 Hrpelje Kozina 2 (3); RD Rudar 3 (5)

Izključitve: RD Jadran 2009 Hrpelje Kozina 8 min; RD Rudar 8 min

 

V soboto, 23. so trboveljski rokometaši na gostovanju pri RD Jadran 2009 Hrpelje – Kozina izpeljali zadnji dejanji te sezone. Najprej so odigrali zadnjo prvenstveno tekmo sezone, ki tokrat ni odločala o ničemer več, ter nato zmagoslavno dvignili pokal in prejeli medalje za vse odlične predstave v tej sezoni. Fantje so naslov prvaka osvojili po šestnajstih odigranih srečanjih, zabeležili so 12 zmag in samo 4 poraze. Na tekmi proti Jadranu ni bilo pravega tekmovalnega naboja, kar se je na koncu odražalo tudi na rezultatu tekme 22:18 (11:9). Obe ekipi sta že v prejšnjih tekmah tako ali drugače zapečatili svoji usodi. Na gostovanje h ekipi Jadrana so odšli prav vsi igralci RD Rudarja, ki so v tej in pretekli sezoni soustvarjali in gradili člansko moštvo. Zaradi že prestane operacije je manjkal le Žan Gjerek.

Tekmo so bolje otvorili Trboveljčani, a so Hrpeljčani hitro našli stik in tudi povedli. Na polčas so odšli s prednostjo dveh zadetkov (11:9). V drugem polčasu so hitro prešli na štiri zadetke prednosti in jih uspešno zadržali do konca srečanja, ki se je končalo z rezultatom 22:18. Nizek rezultat je tudi posledica veliko zgrešenih strelov na obeh straneh. Pri Rudarju je bil strelsko najbolj učinkovit Jan Polanec, ki je zadel sedemkrat, pri gostiteljih sta bila najbolj razpoložena Peter Hrvatin in Semin Mahmić, ki sta zadela po petkrat. S to tekmo so se od aktivnega igranja rokometa poslovili trije igralci Jadrana Matej Žnebelj, Uroš Čuk in Peter Hrvatin.

Po končanem pisku sirene so se igralci, strokovno vodstvo in zvesti navijači Rudarja, ki so se tudi tokrat odpravili na gostovanje v velikem številu, lahko iskreno veselili naslova prvaka ter prejeli medalje in pokal za osvojen uspeh. Čestitke za uspeh si lahko pripišejo vsi: igralci, strokovno vodstvo s trenerjem Gregorjem Peskom na čelu, vodstvo društva, vsi sponzorji in donatorji ter zvesti navijači.

Rudar je slavil v ligi s 24 točkami, v 1. B SRL so se uvrstili tudi igralci RK Cerklje z 22 točkami, tretja je bila RK Ajdovščina z 21 točkami in četrti Jadran.

ZT