Lokalna cesta Zagorje – Čolnišče, na katero se je predsinočnjim zrušil velik skalni podor, danes še ostaja zaprta. Na območju podora je urejen obvozni del cestišča, ki ga delavci danes še dokončno usposabljajo za promet,« so sporočili z Občine Zagorje ob Savi.

Cesta bo predvidoma jutri zjutraj odprta za ves promet, tudi za šolski avtobus, na odseku pa bodo veljale določene omejitve s signalizacijo za zoženo cestišče in z opozorili na nevarnost krušenja kamenja s pobočja. Opozorila za ta cestni odsek sicer niso nova in veljajo permanentno. Nadaljnji ukrepi na tem odseku lokalne ceste Zagorje – Čolnišče bodo sledili. V načrtu pa je trajna rešitev, tako da krušljivo pobočje v prihodnje ne bo več oviralo prometa.

Pozno sinoči se je na cesto Zagorje- Čolnišče na odseku pod vasjo Čolnišče zrušil velik skalni podor. Skala v obsegu vsaj 30 kubičnih metrov je uničila varovalne mreže, ki so bile na tem odseku nameščene po žledolomu. Sanacija je bila zahtevna, vendar je delavcem uspela v takšni meri, da bo jutri že lahko stekel promet.

ZT