V tem tednu v Zasavju potekajo cepljenja v glavnem po urniku, ki je že nekaj časa v veljavi. Pripravili smo pregled po zasavskih zdravstvenih domovih.

ZD Trbovlje

Cepljenje proti COVID-19 za nenaročene v tem tednu (starejši od 16 let) v Zdravstvenem domu Trbovlje bodo izvajali še v četrtek od 10. do 17. ure (cepivo Janssen (Johnson & Johnson) in Pfizer) ter v petek od 8. do 13. ure (cepivo Janssen (Johnson & Johnson) in Pfizer). Cepljenje bo potekalo v prostorih “stare optike”, vhod s parkirišča.

ZD Hrastnik

zdravstveni dom hrastnikMnožično presejalno testiranje SARS – CoV – 2 v občini Hrastnik izvajajo testiranje s hitrimi HAGT testi za širšo populacijo vsak delovni dan med 9. in 10. uro v ZD Hrastnik, po potrebi se podaljša (vhod s platoja med lekarno in zdravstvenim domom). Za obrtnike, trgovce in podjetnike izvajajo testiranje vsako sredo med 6.15 in 8. uro. Po dogovoru z vodstvom Zdravstvenega doma Hrastnik se lahko izvaja presejalno testiranje tudi drugje.

ZD Zagorje

V Zdravstvenem domu Zagorje poteka brezplačno množično testiranje ob ponedeljkih od 17.30 do 19. ure, ob sredah in petkih pa od 8.30 do 10. ure.. Testiranje zaposlenih v trgovski in storitveni dejavnosti poteka ob ponedeljkih od 16.30 do 17.15 ure, ob sredah in petkih pa od 7. do 8.15 ure. V času rednih testiranj ne izvajajo samoplačniških testiranj. Zanje se lahko naročijo na elektronski naslov ZD Zagorje. Testiranja izvajajo v zabojniku na parkirišču za Zdravstvenim domom.

Za vse zdravstvene domove velja, da morajo udeleženci testiranja s seboj prinesti kartico zdravstvenega zavarovanja, osebno izkaznico in posredovati telefonsko številko za obvestilo o rezultatu testa. Na testiranje naj pridejo le tisti, ki nimajo akutne okužbe dihal in/ali prebavil. Če ste bolni ali imate izražene simptome, se dogovorite za redno testiranje s svojim osebnim zdravnikom.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekParticipatorni proračun v Hrastniku