Čebelarji Čebelarskega društva Laško so bili uspešni na javnem razpisu družbeno odgovornega projekta #PRVAčebela, v sklopu katerega sta drugo leto zapored povezana Čebelarska zveza Slovenije in Prva osebna zavarovalnica.

S projektom skušajo približati čebelarstvo mlajšim generacijam. Z javnim razpisom in glasovanjem so izbrali prejemnike učnih čebelnjakov. Štirim čebelarskim društvom, ki s čebelarskimi krožki delujejo na osnovnih šolah, so podarili in postavili tipizirane učne čebelnjake s čebeljimi panji in čebeljimi družinami. Eno od njih je Čebelarsko društvo Laško.

Laški čebelarji so čebelnjak postavili v neposredno bližino Osnovne šole Antona Aškerca Rimske Toplice, kjer čedalje več učencev obiskuje čebelarski krožek. Prostor, kjer že stoji čebelnjak s panji in tremi čebeljimi družinami na petih satih, je v brezplačni najem dala Občina Laško.

Kako izgleda novi ponos učencev čebelarskega krožka bo mogoče videti od ponedeljka, 7. junija, naprej na travniku ob OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice. Takrat bo Občina Laško prejela tudi listino za čebelam prijazno občino.

Savus

Foto: Občina Laško

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekEkipa OZSČ Hrastnik v Mengšu