»To je naš četrti obisk na naši poti in veseli smo tako številčne podpore,« je dejal Boštjan Noč, predsednik ČZ Slovenije v Hrastniku. »V naslednjih mesecih bomo obiskali vsa čebelarska društva v Sloveniji, ki nam bodo pomagala pri promociji naše ideje.« Pobudo, da 20. maj proglasimo za svetovni dan čebel, rojstni dan našega Antona Janše, so dali že lani in povsod pade na plodna tla.

Podprla jih je že vlada RS, ki bo proceduro pri organizaciji FAO in ZN tudi  izpeljala. Podprli so jih različni svetovni predstavniki čebelarskih zvez oziroma kmetijskih organizacij. Župan Miran Jerič je bil vesel, da so se srečanja udeležili hrastniški javni delavci, direktorji in pomembni športniki in tako pokazali, da predlog ČZS sprejemajo s simpatijami.

Andreja Kandolf Borovšak, svetovalka specialistka na področju varne hrane, sicer  zasavske doline list, je na koncu podelila priznanja skupaj s predsednikom vsem prisotnim, ki bodo na tak ali drugačen način promovirali čebelarstvo in pobudo za svetovni dan čebel.

Ekipa s svojim slikovitim kombijem deluje zelo simpatično in sproščeno, tako da so se navzeli dobre volje in pozitivne energije tudi vsi prisotni.

Fanči Moljk

Prejšnji članekOživela gimnazijska ulica
Naslednji članekCvrčo in dritl