V soboto, 26. avgusta, je Območno združenje slovenskih častnikov Hrastnik organiziralo že tradicionalno 6. klubsko tekmo in druženje na strelišču ZSČ Hrastnik.

Udeleženci tekme so streljali s pištolo CZ M70 – Čebelica, ki je bila standardno službeno orožje milice in vojske v bivši Jugoslaviji. Organizator je zagotovil tako orožje kot strelivo. Dogodka se je udeležilo 144 tekmovalcev iz 35 društev, od tega je bilo 13 Občinskih združenj ZSČ. Različne naloge je opravljalo 21 članov združenja, ki so poskrbeli, da se bilo druženje prijetno in uspešno izvedeno.

Glavna nagrada je bila polavtomatska pištola Tanfoglio Limited Custom GK, ki so jo izžrebali ob zaključku tekmovanja. Organizatorji so pripravili tudi praktične nagrade za udeležence in vsak si je lahko izbral tisto, ki mu je bila všeč.

Kot se za tekmovanje spodobi, so bile pripravljene tudi medalje za najboljše, prvouvrščeni tekmovalec pa je prejel prehodni pokal. Najbolje se je odrezal Marko Zarnik s 87-imi krogi, sledi mu Jože Močivnik s 84-imi krogi, tretjeuvrščeni pa je bil Igor Verdev s 83-imi krogi. Najboljši domači strelec je bil Alojz Brvar, ki je z 79 krogi zasedel 8.mesto.

Poleg tekmovanja so potekale tudi razvedrilne dejavnosti – streljanje z zračno puško in metanje bombe v cilj.

Savus

Foto: Ana Koritnik, Gregor Koritnik, Marino Brečko, Gregor Pilpah