nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Častna pokroviteljica jubilejnega Jamatlona je Alenka Bratušek

Ekipa Jamatlona je s ponosom in veseljem sporočila, da je Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, sprejela častno pokroviteljstvo Zimskega jamatlona 2018.

Alenka Bratušek dobro pozna položaj rudarjev in zasavski rudnik. Leta 2014, ko so zasavski rudarji zadnjič v svoji zgodovini s štiridnevno stavko opozorili na svoj brezupen položaj, jih je v jami obiskala kot tedanja predsednica vlade. Takrat je dejala: »Nedopustno je v 21. stoletju na tak način v rudniku zahtevati pošteno plačilo za opravljeno delo.«

Bratuškova je podprla tudi idejo približevanja rudarske dediščine mlajšim generacijam skozi turistične in rekreativne projekte, kot je Jamatlon. Svojo podporo je pokazala tako, da je tudi sama postala jamatlonka. Prvič se je Jamatlona z ekipo udeležila decembra 2014, to je bil drugi Jamatlon zapovrstjo in prvi zimski. Izkušnja ji je bila všeč, zato jo je decembra 2017 ponovila skupaj s člani svoje ekipe v sestavi: Jernej Pavlič, Dan Laye, Denis Vičič in Mirzet Lukavačkić.

Če ji bodo delovne obveznosti dopuščale, bo Alenka Bratušek prišla rudarske ovire premagovat tudi na jubilejni, deseti Jamatlon.

ZT

Isti avtor