Drugega januarja (morda pa tretjega, če bo drugi januar spet praznik) bo v vrtcu na Dobovcu ponovno zazvenel otroški smeh. V prostorih nekdanjega javnega vrtca se namreč odpira nov, zasebni vrtec, imenovan Čarobni gozd. Ustanoviteljica vrtca in vodja vzgojno izobraževalnega programa je Nataša Gruden Pižmoht.
Vrtec bo deloval po istem programu kot javni vrtci, torej po javno veljavnem Kurikulumu za vrtce. »Imamo pa prednost naravnega okolja,« pojasnjuje Gruden Pižmohtova, »ki bo omogočalo več gibanja zunaj.«

Starši bodo lahko vpisali svoje otroke v vrtec Čarobni gozd že v naslednjih dneh, vrtec pa bo lahko obiskovali največ 19 malčkov, starih od 11 mesecev do 6 let. »Seveda pa lahko starši vpišejo tudi tiste otroke, ki še niso dopolnili 11 mesecev in bodo k nam začeli hoditi ob dopolnjenem 11. mesecu starosti,« je povedala Gruden Pižmohtova. petek, 2. decembra, se bo ustanoviteljica srečala z zainteresiranimi starši, ki svoje otroke želijo vpisati v Čarobni gozd. »Prišli bodo, da dobijo občutek, kako bo vrtec izgledal in kako bo potekalo delo,« je povedala Gruden Pižmohtova.

MD

Prejšnji članekSolna terapija
Naslednji članekZ veliko poguma gre tudi brez ruma