četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Čaka ga obvestilo o prekršku

V četrtek, 23. novembra, popoldne se je pri Renkah zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik osebnega avta zaradi prekratke varnostne razdalje. V nesreči sta se poškodovala dva udeleženca, ki so ju na kraju oskrbeli reševalci Zdravstvenega doma Litija. Nastalo je tudi za okrog 100 evrov materialne škode. Kršitelj je bil kaznovan zaradi vzroka nesreče, plačilni nalog pa so mu izdali tudi zato, ker je vozil brez predpisane zimske opreme.

Zvečer se je zgodila prometna nesreča na parkirišču na Trojanah. Povzročitelj, ki je trčil v parkirano vozilo in lastnika oškodoval za okrog 500 evrov, je po trku pobegnil. Policisti ga še iščejo.

V jutranjih urah so policisti z obvestilom o prekršku kaznovali lastnika vozila, ki je nepravilno parkiral na vrhu Trojanskega klanca. Avto je parkiral na avtobusnem postajališču.

Ob tem so policisti opozorili javnost, da Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) v 65. členu opredeljuje, da je ustavitev in parkiranje prepovedana na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu. Za omenjeni prekršek je predpisana globa v višini 40 evrov.

ZT

Isti avtor