Simona Solina


Burja

Ko veter me poljublja,

se svet zavrti

in v divjem plesu milino obljublja.

Ko me veter poljublja,

prepuščam mu svoje lase,

po licih potujejo vetrne solze.

 

Ko me veter poljublja,

zapiram oči,

prepuščam mu sanje,

da jih odnese, ponese, zvrtinči

in v večnem pričakovanju odloži tam,

kjer misel je moja, ki njemu pripada.

Po letih preteklih še vedno vsak dan.


Foto: Vukašin Šobot Solinarka


Simona Solina je Trboveljčanka, ki je nesmrtno zaljubljena v morje in vse, kar spada zraven. Osnovno in srednjo šolo je zaključila v Trbovljah, diplomirala je s področja virov pitne vode Zasavja na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je študirala geografijo in zgodovino. Konec prejšnjega stoletja je poučevala geografijo na GESŠ Trbovlje, na to pa se je zaposlila v Knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah, kjer je bila dva mandata direktorica knjižnice. Solina je ne le predana bibliotekarica, ampak se posveča tudi promociji bralne kulture z intervjuji, pogovori, predstavitvami knjig in avtorjev.

Pesek duš, pesniška zbirka Simone Solina, je izšla leta 2015. Založil jo je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Trbovlje. Spremno besedo je napisal dr. Marko Pavliha, likovno pa jo je opremila Marjeta Dolinar.

Leta 2016 pa je izšla pesniška zbirka Vrvohodci, ki jo je izdal JSKD, izpostava Lendava. V njej so objavljene pesmi treh avtorjev, pravzaprav dveh pesnic in pesnika: Magdalene Svetina Terčon, Simone Solina in Alberta Halasza.

Pesem Burja je izšla v zbirki Pesek duš.