Dekleta so tekmovala v članski, mladinski in otroški kategoriji. Prvi sta s tekmovanjem pričeli članici Brina Prah in Špela Rot, ki sta navdušili z debitantskim nastopom v hudi konkurenci članskih plesnih parov. Zverinice, ki so se pomerile v kategoriji mladinskih cheer pom skupin, so poleg odlične pripravljenosti na tekmovališče prinesle še ogromno energije. Najmlajše Maksi miške, ki so nastopile že skoraj na koncu tekmovanja, pa so pokazale svoj najboljši nastop z nasmehom na obrazih.

Po napornem tekmovalnem delu je sledila še težko pričakovana razglasitev rezultatov. Najbolj sta se uvrstitve razveselili Brina Prah in Špela Rot, saj sta si prislužili odlično 3. mesto. Tekle so solze sreče, ponosna trenerka Neja Gozdnikar pa pravi: »Medaljo sta si res zaslužili. Trdo delo, naporni treningi, boleče mišice, suho grlo, zadihana pljuča …, vse se enkrat povrne. Zelo sem ponosna nanju in na to, da sem njuna trenerka. Seveda pa medalja ne pomeni počitka, saj se naslednja tekma bliža hitreje, kot si mislimo.« Izkazale so se tudi Zverinice, ki so si borbeno prislužile 7. mesto. Ker je Ljubljana open eno od kvalifikacijskih tekmovanj, ki prinaša točke za uvrstitev na državno prvenstvo, so bile rezultata izjemno vesele. Končne ocene so si sledile zelo tesno, kar je dokaz za kvaliteto dolske skupine, pa tudi možnost za izboljšanje rezultata na naslednjih tekmah. Mladinke enoglasno pritrjujejo: »Sedmega mesta smo zelo zelo vesele. Do naslednjega tekmovanja bomo uspešno popravile malenkosti, ki so nam jih pokomentirali sodniki.« Pozitivno pa so presenetile tudi Maksi miške z zasluženim 12. mestom v konkurenci nad 15 otroških skupin.

Vse plesalke kot tudi trenerke se strinjajo, da dan tekmovanja ni le naporen temveč tudi zabaven: »Med samimi pripravami na tekmovanje – od pričesk, ličenja, dodatnih treningov, ogrevanja, sodniškega preverjanja do končnega nastopa – je čas tudi za drobna razvajanja – privoščimo si palačinke, pojemo pesmi, navijamo druga za drugo, se zabavamo in veselimo.«

ZT