torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Brez vode, elektrike, telekomunikacij

Poročali smo že o plazu, ki se je vsul na regionalno cesto pri trboveljski cementarni in o reševanju dveh oseb iz vozila, ki ga je plaz pokopal pod seboj.
Tri ure reševali voznika
Plazovi v Trbovljah

Sedaj je znanega nekaj več tudi o povzročeni škodi. Skale, ki so pristale na cesti, so močno poškodovale vozišče in oporni zid cementarne, s tem pa se je poškodoval tudi vodovod mesta Trbovlje, so sporočili iz občine Trbovlje. Pri pregledu stanja vodovoda so strokovnjaki JP Komunala Trbovlje d.o.o. ugotovili, da so območja spodnjega Bevškega, cementarne, železniške postaje in

naselja Ob železnici, izpadla iz vodooskrbnega sistema vodovoda Trbovlje, ostala območja pa imajo vodooskrbo moteno. Komunala bo s prevezavami skušala zagotoviti vodo celotni občini in naselju Bevško, medtem ko bodo ostalim omenjenim območjem vodo zagotovili v plastenkah. Glede na to, da Trbovlje dobivajo vodo iz doline reke Save in je ta vod poškodovan, je do sanacije le-tega pričakovati moteno oskrbo z vodo na območju celotne občine. Uporabnike naprošajo, da vode ne trošijo prekomerno.

Ker so bili pod cesto tudi nekateri drugi vodi, so nekateri prebivalci ostali tudi brez elektrike in telekomunikacijskih povezav. Prisojne službe skupaj z občino in Štabom Civilne zaščite Občine Trbovlje rešujejo težave. Cesta bo zagotovo zaprta več dni, lahko tudi tednov, zato obvoz v občino Zagorje poteka preko Slačnika, v občino Hrastnik pa preko naselja Čeče. Šlo bo za zahtevno in nevarno sanacijo.

Iz občine Trbovlje so sporočili, da prosijo, da se občani držijo navodil pristojnih in vseh varnostnih ukrepov. Vse ljudi tudi pozivajo, naj si plazišče in vozišče ne hodijo ogledovati, saj je takšno početje lahko izjemno nevarno.

MP

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor