sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Brez čelade in vozniške

Zasavski policisti so imeli pretekli vikend bolj malo dela. Trikrat so se ukvarjali z zvitimi cigaretami, za katere so sumili, da so prepovedana droga. Obravnavali so mladoletnega mopedista brez čelade in vozniške. Mirili so dva občana Trbovelj in se ukvarjali s pijanim nočnim voznikom.


PP Hrastnik

V petek ponoči so policisti moškemu zasegli dve ročno zviti cigareti zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Po prejeti analizi sledi prekrškovni postopek. Ugotovili so tudi, da je navedeni vozil vozilo v cestnem prometu z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Odredili so mu strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc, ki ga je odklonil. Sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo zjutraj so policisti moškemu zasegli ročno zvito cigareto zaradi suma da gre za prepovedano drogo. Po prejeti analizi sledi prekrškovni postopek.

V popoldanskem času so policisti ustavili mladoletnega voznika mopeda, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Moped ni bil registriran, prav tako mladoletnik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V petek v dnevnem času so policisti obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi besednega spora med občanoma Trbovelj. Sledi prekrškovni postopek zoper kršitelja.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,45 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje za 24 ur in izdan plačilni nalog.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor