četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Bratje podajmo si roke

V Hrastniku je v vikendu 23. do 26. maja potekal festival Rdeči revirji, na katerem se je odvilo več kot 40 izjemnih dogodkov. Med njimi je bila tudi  premierna večžarnska predstava Bratje podajmo siroke Vitkar zavoda in KD Priden možic.

Nadaljujemo z objavami foto reportaž fotografskega mojstra Branka Klančarja s festivala Rdeči revirji. Na njegovih fotografijah tokrat prevladuje svojevrstna predstava v Mašinhausu v Hrastniku.

Vitkar zavod in KD Priden možic sta pripravila premiero večžanrske predstavve Bratje podajmo si roke na festivalu Rdeči revirji. Festivalska produkcija ni razočarala.

»Smo v močnem, hektičnem obdobju, prepojenim z ekstremnim individualizmom in popolnem pomanjkanju kolektivnega, skupnostnega. Sedanjost nas globoko opozarja na črno, mogoče celo apokaliptično prihodnost (uničevanje okolja, vojne, bogatenje peščice, migracije …), svet se nam ruši pred očmi. To nas sili v povezovanje istomislečih v nove skupnosti, v upor. Projekt je zasnovan kot avantura, kot raziskovanje modela za sodelovanje, možnosti sobivanja, medsebojne pomoči, za življenje v prihodnosti. Kdo bo komu prvi ponudil roko? Mi jo bomo, na svoj lasten način, z žanrskim prepletanjem cirkuških prvin, sodobnega plesa, humorja in posebnih intervencij, kjer je podajanje rok osnovni princip. Projekt združuje zračne discipline, bogato dediščino zračnega plesnega teatra, poetiko klovnade in nepredvidljivost prvin improvizacijskega in uličnega gledališča,« so o predstavi zapisali ustvarjalci.

Ustvarjalci in izvajalci predstave: Branko Potočan, Anja Bezlova, Goran Završnik, Kristina Martinc, Nina Grguraš, Katarina Krapež, Nina Bučuk in Danijela Zajc.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor