Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje se je že pred leti povezala z OŠ dr. Slavka Gruma in Varstveno delovnim centrom (VDC) v skupen projekt, imenovan Berite z nami, ki ga vodi knjižničarka Romana Bizjak.
Gre za projekt branja oseb s posebnimi potrebami, ki vsako leto osvojijo tudi tako imenovano bralno značko. To so jim letos slovesno podelili v četrtek, 11. maja, v avli Delavskega doma Zagorje. Zgornje nadstropje knjižnice, kjer se običajno odvijajo srečanja, so namreč za gibalno ovirane uporabnike neprimerni.

Na zaključni prireditvi letošnjega projekta Berite z nami je zbrane pozdravil direktor zagorske knjižnice Matej Strgaršek, nato pa so v kulturnem programu zapeli, zaplesali in zaigrali osnovnošolci, s plesom in recitacijo pa so se predstavili še varovanci VDC-ja. V avli je vzdušje popestril Matic Jere, član glasbene skupine Bohem, ki je zapel nekaj svojih pesmi, med njimi tudi Lepo točajko, pri kateri so vsi pomagali peti.

Skozi celo šolsko leto je knjižnico obiskovalo 85 oseb s posebnimi potrebami, ki so tudi prebirali knjige in jih predstavljali. »Eni so pisali obnove vsebin, drugi so jih ilustrirali, nekateri so izdelali cele plakate, vedno več pa jih je prosto pripovedovalo zgodbo ob gledanju ilustracij,« je povedala Romana Bizjak. » S predstavitvijo knjig so zbirali žige. Beseda, ki smo jo z žigi sestavili, pa je bila beseda znanje, saj kdor bere, tudi več zna.«

Vseh 85 sodelujočih je na prireditvi prejelo priznanja, po njej pa so se še posladkali, poklepetali in se poslovili do prihodnjega šolskega leta.

Kot je po prireditvi še povedala Romana Bizjak, gre zahvala za uspešno izvajanje projekta Berite z nami tudi mentoricam za dodatno delo ter ravnateljici OŠ dr. Slavka Gruma Vanji Manfredo in direktorici VDC Špeli Režun za podporo in sodelovanje.

ZT

Prejšnji članekTaka je pa moja družina
Naslednji članekMedgeneracijsko središče Zagorje prejelo priznanje