Kot je povedala Romana Bizjak, ki v zagorski knjižnici že od vsega začetka izvaja Bralno miško, je njen namen spodbuditi starše, da si vzamejo čas in berejo svojim otrokom. Skupaj obiskujejo knjižnico in si izbirajo knjige, pripravljene v posebnem kotičku. O prebranih knjigah otroci nato pripovedujejo v vrtcu svojim vrstnikom in vzgojiteljicam. Bralno miško osvojijo, ko povedo najmanj tri obnove in se naučijo eno pesmico.

Na zaključku Bralne miške, na katerega so bili povabljeni mali bralci s svojimi starši, je bila dvorana Delavskega doma Zagorje napolnjena do zadnjega kotička. Bralna miška ima tudi svojo himno, ki so jo zapeli vsi v dvorani skupaj s pevskim zborčkom Sonček, ki ga vodi Srečka Vutkovič.

Po kulturnem programu, nagovoru ravnateljice vrtca Darje Rakovič in direktorja knjižnice Zagorje Mateja Strgarška, sta knjižničarki Romana Bizjak in Urška Kurež podelili priznanja, knjižne nagrade in simbolične medalje kar 181 otrokom, ki so v letošnjem šolskem letu osvojili Bralno miško.

Prireditev so zaključili s predstavo Pika in gusar Val: Potovanje na otok zakladov v izvedbi Zavoda Enostavno prijatelji. Predstava je bila zelo živahna in vsi so se trudili, da bi Piki in Valu pomagali najti zaklad. Ko so ga našli, so si ga tudi pošteno razdelili. Zaklad so bili namreč bonboni.

ZT

Prejšnji članekNocoj se začenjajo Rdeči revirji
Naslednji članekZapora mimo bolnišnice