Na letošnjem božično novoletnem koncertu Glasbene šole Zagorje bo 22. in 23. decembra v Delavskem domu Zagorje nastopilo 200 otrok – pevcev, inštrumentalistov in baletnikov. Koncert bo, pravi ravnateljica GŠ Zagorje Metka Podpečan, zelo božično obarvan, saj bo večina pesmi takšnih, ki se v teh prazničnih časih pogosto izvajajo.

Orkester kitar bo zaigral praznično himno Belo snežinko, sledila ji bo popevka Vsi ljudje hitijo. Solo vokalistka pri tej pesmi bo Lea Koban, na solo kitari pa se ji bo pridružila Klara Glavač Vesel. Dirigiral jim bo Jure Jahn, za klavirjem pa bo Urška Vidic.

Nastopil bo tudi orkester harmonik, pri katerem bo za dirigentsko paličico poprijela Ivica Obrul. V harmonikarski izvedbi bo zazvenela Can’t Take My Eyes off of You, ki jo bo na violini pospremila solistka Anja Tori (mentorica Katja Žekar), zapela pa bo Hana Hribar. Zaigrali bodo tudi Rajske strune, ki jih bo zapel Zagorski oktet, in pesem Sneg je tu, pri kateri bo v vlogi solo vokala ponovno nastopila Hana Hribar.

Zbranim se bosta predstavila tudi dva pevska zbora: OPZ Cicido in MPZ Medeja, zborovodkinja obeh je Špela Koprivšek. Ob spremljavi Urške Vidic na klavirju, Tillna Lešnika Pikla in Dejana Tabora na tolkalih ter Jureta Jahna na kitari bodo skupaj zapeli pesem Božično darilo. Vidičeva jih bo na klavirju pospremila tudi ob pesmi Srebrni zvončki.

Kvartet violončel, ki ga pod mentorstvom Domna Hrastnika sestavljajo Eva Rojko, Gregor Ferjančič, Rok Omahne in Noemi Borišek, bo zaigral pesem Frosty The Snowman. Trobilni kvintet v sestavi Teodor Maurer in Mark Božjak (trobenta), Benjamin Rotar (rog), Adrian Sivec (pozavna) in Luka Tomažin (tuba) se bo pod mentorstvom Draga Peterlina predstavil z Božičnim venčkom.

Baletki Daša Pistotnik in Rebeka Drnovšek bosta zaplesali na Bayadero – variacijo. Njuna mentorica je Ana Hrastelj Malec, ki jima je pripravila tudi koreografijo. Hrastelj Malčeva je tudi mentorica in koreografinja učenk in učencev baleta od 4. do 7. razreda, Lovra Brega, Maje Lebeničnik, Lovra Benka in Gaje Kos Koprivšek, ki bodo zaplesali Snežni valček.

Komorna skupina tolkal v sestavi Tillen Lešnik Pikl, Iza Zorec, Nace Deželak, Bor Detič, Anej Gorišek in Vit Kukovec bo zaigrala Jingle Joy, na akustični bas kitari jih bo pospremila Klara Glavač Vesel, na klavirju pa Urška Vidic. Njihov mentor je Dejan Tabor.

Godalni orkester bo skupaj z učenkami plesne pripravnice ob mentorstvu Ane Hrastelj Malec in Klemna Benka izvedel Feed The Birds. Simfonični orkester GŠ Zagorje bo pod dirigentsko paličico Klemna Benka zaigral Na lepi modri Donavi in Pfeif polko.

Zaigral bo tudi orkester flavt, ki jim bo dirigirala Nataša Burger. Predstavili se bodo s pesmijo Hallelujah (solo flavta Ina Tratnik), O Holy Night bodo z njimi zapele učenke oddelka petja (mentorica: Katarina Perger Vodnjov), zaigrali pa bodo tudi Trisch Trasch Polko.

Koncert se bo oba dneva začel ob 19. uri, vstopnice pa so naprodaj v tajništvu GŠ.

ZT