Za uvod je  Matej Železnik zapel Naj božič bo prijazen. Potem pa je simpatična povezovalka Vesna Močilar razložila, da bo koncert potekal v treh sklopih. V prvem je godba zaigrala West Side Story skladatelja Leonarda Bernsteina. Sledila ji je skladba Mati bodiva prijatelja z vokalom Jerneja Bevka, člana ansambla Vagabundi.  Pa venček popularnih popevk Abba gold, potem pa so se pridružile še mažorete Steklarske godbe, ki so plesale na skladbo Zemlja pleše.
Če drugi sklop preskočimo, pa moramo omeniti vsaj venček Vinka Štrucla Gremo v kino, ki zajema glasbo iz slovenskih filmov Kekec, Bratovščina sinjega galeba in Sreča na vrvici.   Otroški pevski zbor osnovne šole narodnega Heroja Rajka Hrastnik pod taktirko Simone Weber Goljuf, godbo  in mažorete steklarske godbe, so bili prava popestritev.

Da ne omenimo ansambla Vagabundi, ki letos praznujejo 25 let igranja in so imeli po vsem svetu okoli 2000 nastopov. Samo na Kitajskem so bili na primer petnajstkrat. Člani ansambla so: Sandi Majcen na kitari, ki je vodja in ustanovitelj ansambla, Boštjan Merzdovnik – bas kitara in bariton, Jernej Bevk – harmonika in klaviature, Dejan Korenak– klarinet in Matic Vrčkovnik – trobenta. S svojim šovom so poskrbeli za huronski smeh obiskovalcev, ki je spremljal njihove vragolije. Gotovo pa je  predstavljala vrhunec večera Avsenikova skladba Veter nosi pesem mojo, s katero so počastili spomin na legendarnega Slavka Avsenika. Zaigrali so z godbeniki, v nastopu je posebej izstopal njihov klarinetist, cela dvorana pa je na spodbudo neumornega Jožeta Rusa pesem mrmrala.

Tudi za zaključni  Silvestrski poljub so  se steklarski godbeniki združili z Vagabundi in njihovim vokalom Jernejem Bevkom. Pred tem pa je Soniboj Knežak, predsednik Steklarske godbe Hrastnik,  spregovoril  tudi v imenu Andreja Božiča, direktorja uprave Steklarne Hrastnik.

Povejmo še nekaj besed o mažoretkah, ki so s svojim nastopom navdušile obiskovalce: Metuljčice trenira Sara Zajc, malo starejše Pikapoke pa Jasna Blaj. V sklopu Pikapok je s solo točko nastopila Sara Prašnikar, ki je v letošnjem letu na državnem prvenstvu dosegla sedmo mesto. Dekleta nastopajo na različnih hrastniških prireditvah pa tudi drugod po Sloveniji.

Fanči Moljk

Prejšnji članekZagorjanke državne prvakinje, Glasbena šola pa »stara« 70 let
Naslednji članekSvea prodana