Glasbena šola Trbovlje je na letošnjem božično-novoletnem koncertu v sredo, 14. decembra, predstavila filmsko glasbo. Njihovi učenci, ki igrajo na različne instrumente, pojejo in plešejo,  so suvereno nastopili in razveselili polno dvorano obiskovalcev.
Na božično-novoletnem koncertu Glasbene šole Trbovlje je najprej nastopil zborček glasbene pripravnice in predšolske glasbene vzgoje. Sledili so ansambel flavt, godalni ansambel, vokalna skupina ob spremljavi tolkal, zaplesale so učenke plesne pripravnice 2 in 3. Na glasbo When Christmas Comes to Town so zaplesale učenke sodobnega plesa 1, za njimi so se predstavile učenke sodobnega plesa 3-6. Zelo ljubke so bile plesalke plesne pripravnice 1, ki so ob igranju kitarskega orkestra odplesale Škratke. Ansambel flavt je ob spremljavi bas kitare, klavirja, kitare in tolkal zaigral vedno popualrnega Rudolfa z rdečim noskom, trio pozavn pa skladbo White Bells. Ob bližajočem božiču nepogrešljiv Jingle Bell Rock pa so zaigrali učenci v triu harmonik in triu trobent.

Koncert se je nadaljeval s predstavitvijo narodno zabavnega ansambla in pesmijo Winter wonderland, harmonikarskega, godalnega in pihalnega orkestra. Nastopajoči so dokazali, da ima Trbovlje še vedno dobre glasbenike, domača publika pa možnost še dostikrat prisluhniti glasbo, ki poboža ušesa in duha.

Tisti, ki so zamudili koncert, si ga lahko ogledajo še v četrtek, 15. decembra, ob 18. uri.

Irena Vozelj