četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Božično mesto

Ves december živimo v pričakovanju; kot simbol tega pričakovanja smo naše  domove okrasili z adventnim venčkom s štirimi svečkami. Ko so po štirih tednih prižgane vse svečke, vemo da je pred nami Božič – najlepši družinski praznik. Adventni venček bodo v  mnogih družinah zamenjale jaslice in božična drevesa oz. novoletne jelke. Poseben čar praznikom dodajo številne prireditve in snežna belina. Letos jo pogrešamo, prireditev pa ne manjka.
Tudi v Zagorju se v tem mesecu  veliko dogaja. V začetku decembra so člani Hortikulturnega društva naredili pri Weinbergerjevi hiši adventni venec, Zavod za šport je organizator glasbenega večera v Športni dvorani Zagorje, za glasbeni večer in silvestrovanje na prostem je poskrbel KC Delavski dom Zagorje. Na Zagorjane ni pozabil niti sveti Miklavž.

Otroci si lahko v tem času ogledajo  lutkovne  in gledališke predstave, animirane filme, se udeležijo ustvarjalnih delavnic, poslušajo pravljice,  lahko se srečajo s  čarodejem Tonijem, pa z Božičkom in Dedkom Mrazom, z vlakom se lahko odpeljejo  v pravljično Celje, skupaj rajajo  in silvestrujejo.

Tudi letos svoj božično novoletni koncert pripravljata tako Pihalni orkester Svea Zagorje z gostjo Nušo Derenda kot Glasbena šola Zagorje. Za ljubitelje narodno zabavne glasbe bo igral Ansambel Saše Avsenika, slišati bo ubrano petje Slovenskega okteta.

Vse prireditve in vsa praznovanja pa so  brez pomena, če se v srca ljudi ne naseli mir, tisti resnični mir, ki ga lahko prinese božična noč. Zato se bo mnogo družin na večer zbralo doma na božični večerji, nekatere izmed njih pa bodo odšle tudi k polnočnici.

V leto 2016 bodo nekateri vstopili v krogu svojih domačih kar doma, veliko pa jih bo silvestrovalo  skupaj z ansamblom Zasavci in Modrijani pred Gasilskim domom Zagorje, kjer bodo skupaj z županom Matjažem Švaganom odštevali zadnje sekunde leta 2015.

Joža Sotenšek

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor