V Trbovljah so odprli novo trgovino s pohištvom MAPO. V mestu z blizu 20.000 prebivalci niso premogli trgovine s pohištvom. Tudi v Hrastniku je ni. To tržno nišo je »pokril« Matej Požun, ki ga v Zasavju poznamo predvsem iz rudarskih krogov.
In zakaj se je pričel ukvarjati s pohištvom? »Zastopstvo za pohištvo Ambyenta proizvajalca Fis iz Vieza v Bosni in Hercegovini za Slovenijo sem prevzel, ker je ta korporacija, ki ima preko 3000 zaposlenih, zanesljiv partner. Iskali so centralno mesto, od koder bodo trgovcem omogočali naročanje manjših količin in »show room« za trgovce, kjer si bodo blago lahko ogledali,« pravi Matej Požun. Seveda je ponudba podprta s spletno stranjo.

V salonu MAPO v Trbovljah razstavljajo in prodajajo predvsem pohištvo iz programa Ambyenta. »Pohištvo je nižjega srednjega razreda. Poleg tega pa ponujamo tudi izdelke iz Poljske, Srbije, Makedonije, Hrvaške in še od kod. Uveljavljali bomo tudi lastno blagovno znamko MAPO masiva – predsobe, dnevne sobe in spalnice iz masivnega lesa. Gre za primerljivo kvaliteto z izdelki priznanih slovenskih proizvajalcev in precej nižjo ceno,« pravi Požun.

In še ena zanimivost. Medtem ko je zagorska Svea že poldrugo leto v pokoju, so se pojavile kuhinje po meri – SloVEnkA. To so kuhinje višjega cenovnega razreda, prilagojene meram kupca (izris po izmeri). Z njimi nekako nadaljujejo Sveino tradicijo. Pri uveljavljanju te blagovne znamke Požun sodeluje z Markom Kranjcem. »Marko ima 20 letne izkušnje iz komerciale in tudi prodaje in se odlično dopolnjujeva,« pravi Požun.

V salonu pohištva v Trbovljah najdete kot dodatno opremo tudi zanimive pokale, da o hokejskem dresu z olimpijade v Sočiju v Rusiji z napisom Požun ne govorimo. Vse postane jasno, ko pogledate še na posterje. Na njih je slovenska smučarska skakalka Katja Požun. Jasno, Katja in Matej sta povezana, saj je uspešna slovenska reprezentantka Matejeva hčerka.

Marko Planinc

Prejšnji članekMandoline in Smolar
Naslednji članekDolani uspešni v pokalu