sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Borba se nadaljuje

V Hrastniku je najvišji odstotek glasov, 32,71 odstotkov, prejel Jani Medvešek, ki so ga za župana predlagali Vinko Žagar in skupina volivcev Lista za našo dolino. Položaj župana vidi kot »mesto prvega med enakimi« in pravi, da je z rezultatom volitev več kot zadovoljen. »Hvala vsem, ki ste v meni prepoznali iskrenost, poštenost, mirnost, izkušnje in predvsem človeka, ki povezuje – in ne razdružuje,« je povedal.

»Veselimo se drugega kroga volitev za župana. Predvsem upamo,« pravi Medvešek, »da bodo v tem krogu prepoznane odlične osebne kvalitete, znanje ter ambiciozen program Liste za našo dolino. Upamo, da bo v drugem krogu še bolj prepoznana poštena kampanja, umirjen ton komunikacije in predvsem, da bodo volivke in volivci še bolj prepoznali to, da je potrebno občino zaupati nekomu, ki združuje z mirnostjo, znanjem, delovnimi izkušnjami in predvsem nekomu, ki Hrastniku od nekdaj in za vedno reče dom.«

Medvešek zagotavlja, da je – in bo – njegov prvi cilj in cilj ekipe v občinskem svetu »dobrobit občank in občanov Hrastnika. Nihče med nami ni kandidiral zato, da bi nekoga premagal, temveč zato, ker želimo za Hrastnik ter vse tiste, ki tukaj živijo in delajo prav vsak dan, le in zgolj najboljše. Delo in energijo bomo še naprej usmerjali v Hrastnik razvoja, napredka, dela in ljubezni. In ne na kazanje s prstom v politične sopotnike.«

Drugouvrščeni in Medveškov nasprotnik v drugem krogu županskih volitev, Marko Funkl, ki so ga za župana predlagali Sašo Žekar in skupina volivcev Lista za naš Hrastnik, pravi, da je rezultat lokalnih volitev za občinski in za župana, kar se tiče liste, pričakovan. »Ljudje so prepoznali naše delo in ga nagradili z glasovi,« pravi, »naša kampanja je bila iskrena, skromna in usmerjena v komunikacijo z ljudmi.« V drugem krogu, tako Funkl, ki je v prvem krogu volitev prejel 23,09 odstotka glasov, pričakujejo podporo vseh ostalih županskih kandidatov in kandidatke, ki niso uvrstili v drugi krog, nato pa še zmago.

Prednost liste Naš Hrastnik je, meni Funkl, »da smo povezovalni in da v Hrastnik prinašamo novo energijo, spremembe in pozitivno razmišljanje«.

MD

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor