Odvetnik staršev, ki sta jima umrla dvojčka pred porodom v trboveljski bolnišnici, Milan Vajda, je potrdil, da je na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložil kazensko ovadbo proti bolnišnici in trem zaposlenim zaradi suma malomarnega zdravljenja. Ovadbo je vložil proti takratni strokovni vodji bolnišnice Ani Medved, predstojniku ginekologije v trboveljski bolnišnici Miroslavu Jurci ter zdravnici Maji Merkun.
“Zadevni primer ima elemente kaznivega dejanja in škodnega delikta,” je povedal odvetnik Vajda, “iz katerega izvira nastanek nepremoženjske škode. Zadeva se sedaj obravnava na pristojnem Okrožnem tožilstvu  v Ljubljani, katero je pristojno da začne kazenski pregon, seveda v primeru ugotovitve utemeljenega suma obstoja zakonskih znakov uradno preganjanih kaznivih dejanj.” Po besedah odvetnika bodo odškodninski zahtevki “uveljavljani kasneje, lahko v okviru sproženega kazenskega postopka ali  zoper zavarovalnico in posamezne povzročitelje škode.”

Splošna bolnica Trbovlje je ob vloženi ovadbi javnost seznanila, da so se zaradi mrtvorojenih dvojčkov v začetku januarja 2016 na podlagi zahteve dr. Ane Medved odločili za izvedbo zunanjega strokovnega nadzora. Za to izvedbo je bolnišnica zaprosila Zdravniško zbornico Slovenije. »Dokler strokovni nadzor ne bo zaključen, Splošna bolnica Trbovlje ne podaja nobenih informacij za javnost in pričakuje, da se javno ne izvajajo pritiski na institucijo, saj je v interesu bolnice same, da se navedena zadeva popolnoma razišče in poda objektivno strokovna ocena o delu same inštitucije, kot tudi njenih zaposlenih,« je v izjavi za javnost dejala direktorica bolnišnice Marina Barovič.

ZT

Prejšnji članekMostovi Maše Mlinarič
Naslednji članekPevci žgoleli, zmagala ptička