Spoštovani Zasavčani,

vem, verjamem, da niste pooblastili "svojih" poslancev, da so glasovali za Zakon, ki ureja pogoje in način (financiranje) izvedbe izgradnje drugega tira železniške povezave Divača-Koper?

Prejeli ste vabila, da 24. septembra 2017 oddate svoj glas Za ali Proti uveljavitvi Zakona , posebnega Zakona o izgradnji drugega tira železniške povezave Divača -Koper. Prosim, preberite vse, kar boste prejeli. Tudi Zakon sam.

Pojdite na referendum, to je naša državljanska dolžnost. Odločite se po svoji vesti, ki pa vam drugega, kot obkrožiti Proti, ne more velevati!

Pred nami je nov rop, kraja, plenitev vseh nas.

Pri gradnji avtocestnega križa je bil "ukraden" tretji avtocestni pas. Šel je v žepe gradbenih tajkunov, kar je danes že dokazljivo.

Postavitev TEŠ 6 je bila druga velika kraja vašega davkoplačevalskega denarja, ki se je stekal v žepe, tudi že dokazljivo, posameznikom: hkrati pa so nam ukradli še Rudnik Trbovlje-Hrastnik, Termoelektrarno Trbovlje.

Tretji veliki rop je bila NLB in vaš denar, ki je pokril luknjo izropanega denarja posameznikom (tudi že raziskovano in raziskano).

Četrti rop je bilo javno zdravstvo: denarja, ki ste ga plačevali in plačevali, ni nikjer več: pravzaprav je spet v priviligiranih oligarhičnih zasebnih žepih.

Peti veliki rop že teče. Vlada si je kar iz državnih rezerv privoščila 100 tisoč evrov za lastno propagando. Iz naših denarnic je že ukradla 4 milijone evrov za referendum, ki bi ga lahko in morala razpisati hkrati s predsedniškimi volitvami. Pa jih ni, jih ni hotela iz strahu pred veliko udeležbo ljudi, ki nismo neumni, da v vsej zgodbi ne gre za drugi tir, temveč za krajo še tistega, kar je v Sloveniji še ostalo, da se skupaj z gradbenimi lobiji ukrade.

Nobene garancije ni, da stroški gradnje drugega tira ne bodo neskončni! Bodo! V Zakonu ni konkretne zaključene finančne konstrukcije, ni nobenih jasnih finančnih parametrov!

Zakon je politični, ne infrastrukturni projekt. Zakon je projekt zasebne finančne oligarhije in gradbenih lobijev: je projekt posameznikov za zapolnitev lastnih računov v tujih oazah.

Projekt naj bi vodilo dvočlansko podjetje? Zanj bodo plačevali vsi vozniki osebnih vozil, s posebno novo cestninsko obremenitvijo! Plačevali vi, občani Zasavja in Slovenije z različnimi novimi davki. vi, mi, ki so nam ukradli in uničili vse, kar je veljalo v zasavski dolini ?

Upam na vzpon revolucionarnega duha v Zasavju. Kot je bil stoletja močan in prisoten.

Če boste za Zakon, ki mimogrede sploh ni potreben, boste za peto veliko krajo, tokrat Cerarjeve vlade.

Bodimo za drugi tir, a proti kraji, proti cenovni napihnjenosti in proti uzakonitvi kraje!

Pojdimo na referendum, to je naša državljanska dolžnost in odločno recimo Zakonu o drugem tiru NE. Ne Zakonu!

Bogdan Barovič

Prejšnji članekNašli tatu koles
Naslednji članekPoložili temeljni kamen