Tocki, knap iz Trbovelj, je Slovenijo po svoje navduševal, nekatere pa tudi odbijal s svojo preprosto naravo in neizumetničenim nastopom. Franc Vozel je bil tudi na televiziji takšen, kot je v resničnem življenju. Preprost, pošten, korajžen, iznajdljiv, tudi nežen in spoštljiv ter pasji, ko je bilo treba. Nekateri so mu zamerili robatost, nekateri odnos do žensk, drugi spet to, da je že vnaprej povedal, da ne rabi vsega denarja, ki ga dobi zmagovalec in ga bo enostavno razdelil.
V sodobnem slovenskem svetu je Tocki, ki je na TV zaslone prinesel veliko pristnega zasavskega temperamenta, nekakšen unikum. V pokvarjenem potrošniškem svetu Slovenije njegove prostodušne izjave, da ima dovolj deset tisoč evrov za nakup enega kosa zemlje, ostalo pa bo razdelil, sploh niso mogli razumeti. Njegovega odnosa do bab prav tako ne. Njegovih kletvic, s katerimi je podkrepil svoje odločitve, delo in občasno jezo, še manj. Da o poštenem odnosu, pozitivnem ali negativnem, do sotekmovalcev in drugih udeležencev šova, ne govorimo posebej. Tocki je v 15 tednih postal zasavska legenda. Legenda malih ljudi.

In Zasavci nocoj Tockiju privoščimo zmago. Ne zato, da bo pobasal 50 tisoč evrov. Zato, ker si jo s svojo udeležbo in delom na kmetiji zasluži. Zato, da bo lahko dokazal, da knapovska beseda nekaj velja in bo lahko kupil tisti kos zemlje. Zato, da bo lahko razdelil denar med tiste, za katere meni, da si ga zaslužijo.

Tocki, Zasavje in ne le Čeče, bodo nocoj s tabo.

MP

Prejšnji članekJamatlon še odmeva
Naslednji članekTocki zmagovalec ljudstva