Tožene stranke, Steklarna Hrastnik, TKI in TET so 13. oktobra 2016 v okviru druge poravnave s tožniki podpisale ločen sporazum o izvršitvi pravnomočne sodne odločbe. V okviru sporazuma sta se TET in Steklarna Hrastnik dogovorili, da bo Steklarna Hrastnik plačala dodatnih 400.000 evrov, ki bi jih morala za poravnavo plačati TET.
Kot so povedali v Steklarni Hrastnik, so plačali bistveno več, kot je bil njihov delež. Steklarna je plačala 770.000 evrov, to je delež, ki ga je izključno z namenom zaključka postopka sprejela, kljub temu, da je presegal delež njene odgovornosti. Plačala pa je  tudi 400.000 evrov, ki predstavlja preostali delež odgovornosti TET.  Če se bo TET izogibal plačilu 400.000 evrov in bo to breme preložil na Steklarno Hrastnik, bo to za Steklarno velik udarec. To bo pomenilo dodatno znižanje konkurenčnih prednosti in slabši poslovni izid ob zaključku leta, kar je negativen pokazatelj za morebitne vlagatelje.

»Breme neodgovornosti in sprenevedanja zaposlenih, ki zasedajo odgovorna mesta v HSE, pa bodo občutili tudi zaposleni v hrastniški steklarni, saj Steklarna Hrastnik letos ne bo izplačala nagrad ob koncu leta,« pravijo v Steklarni Hrastnik in dodajajo: »V Steklarni Hrastnik nas zanima mnenje vlade o neetičnem in neodgovornem ravnanju posameznikov, ki jih je v vodstvu državnih podjetij postavila prav aktualna vlada.«

ZT

Prejšnji članekTrboveljčani osvojili 33 medalj
Naslednji članekTrboveljčani dobro plavali