četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Bo denar za obnovo?

Ker zaradi finančnega zalogaja novogradnja ne pride v poštev, si vodstvo že vrsto let prizadeva za izboljšanje pogojev bivanja in povečanja kapacitet objekta na obstoječi lokaciji. Ker je objekt star, ga brez ustreznih posegov ni mogoče širiti in nadgrajevati. A Drago Kopušar upa, da jim bo v sodelovanju z arhitekturnim birojem uspelo izdelati mnenje stroke, ki bo povedala, kako in pod kakšnimi pogoji objekt lahko razširijo in obnovijo.

Drago Kopušar. Foto: TPK
Drago Kopušar. Foto: TPK

Trenutno je v Domu prostora za okrog 130 stanovalcev. Ti se lahko nastanijo v osmih enoposteljnih sobah z lastnimi sanitarijami, 16 dvoposteljnih, 17 triposteljnih in 10 štiriposteljnih sobah. Po besedah Kopušarja bi bile optimalne kapacitete Doma od 140 do 150 postelj, od tega bistveno več v eno- in dvo-posteljnih sobah, ker naj bi se sobe z več posteljami do leta 2021 ukinile. Obnova doma je tako usmerjena predvsem v izboljšanje pogojev bivanja stanovalcev. Ali bo izvedljiva in kdaj, naj bi bilo znano jeseni.

Si pa, pravi Kopušar, v Domu prizadevajo tudi za energetsko sanacijo, ki jo bodo lahko izvedli le s pomočjo državnih ali evropskih sredstev. Na razpise v preteklosti se zaradi pogojev niso mogli prijaviti, upajo pa, da bodo ustrezali razpisom, ki so napovedani v kratkem.

TPK

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor