torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Blizu točki, pa tako daleč

1.A DRL – 9. krog
RK Jeruzalem Ormož- RK Dol TKI Hrastnik 28:27 (17:10)

Dvorana Hardek, gledalcev 400. Sodnika Turnšek in Majer

Jeruzalem Ormož: Šutalo, Balent(16 obr.); Kavčič 3, Petrovič, Ocvirk 1, Rajšp, Čudič 4(4), Ciglar, Grabovac, Šutalo, Žuran 9, Kocbek 1, Zidarič, Ozmec 3, Mesarič, Hebar, Cirar 7.  Trener Praprotnik

Dol TKI Hrastnik: Sikošek (2 obr.), Škorc, Seme;  Brilej 3, Klepej 10(2), Ajdari 3(2), Zore 2, Hribšek 2(1), Guček 2, Simončič, Bauerheim, Mikanović 3, Ramić 2, Jakopič, Ribič, Moljk. Trener Cenkar

7m: 4(4); 6(5)

Izključitve: 14 minut;  14 minut

Dolani so srečanje začeli slabo.Kot že na nekaterih prejšnjih srečanjih, so z  medlo igro v obrambi in slabo realizacijo napadov, dopustili  hitrim in fizično močnejši domačinom ,da so se »razleteli » po igrišču. Le-ti so takoj prevzeli pobudo in še pred minuto odmora trenerja Primoža Cenkarja, so domači že vodili 6:1. Po tej minuti predaha so se Dolani le zbrali in zaustavili nalet domačinov, ki pa so še vedno prevladovali in prvi del zanesljivo odločili v svojo korist. Dolani so sicer ustavili njihovega najboljšega strelca Gregorja Ocvirka, zato pa se je razigral Rok Žuran,  za katerega pa tako rekoč ni bilo obrambe.

Tudi prve minute nadaljevanja niso prinesle spremembe. Domači so ohranjali rezultatsko prednost sedmih golov vse do 35. minute, ko so povedli 19:12. Takrat pa so se Dolani prebudili in z goli Klemna Brileja in kapetana Gregorja Klepeja se je prednost domačih začela vztrajno topiti.  V 42. minuti so se z golom Domna Hribška domačim približali le na gol zaostanka, 22:21.  Sledile so nepotrebne izključitve na dolski strani, kar so domačini s pridom izkoristili in v 47. minuti povedli 25:22. Vendar se Klepej in ekipa še niso vdali, v naslednji  šestih minutah so izid poravnali.  Zadnjih osem minut je potekala dramatična končnica, kjer sta pri rezultatu 26:26 obe ekipi zgrešili za vodstvo. To je le uspelo domačim, ki so minuto pred koncem  preko Ozmeca povedli za gol, kasneje se je izkazalo, da je to bil tudi zmagoviti gol. Dolani so imeli 10 sekund pred koncem z igralcem manj priložnost, da izvlečejo točko.  Poizkus  najboljšega strelca tekme Gregorja Klepeja  pa je domači vratar Tomislav Balent ubranil … Veselje na eni ter razočaranje  na drugi strani.

Navkljub porazu pa veseli in hrabri dejstvo, da se Dolani lahko enakovredno borijo z močnejšimi tekmeci, če le pustijo srce na igrišču, v igri, kot je bila ta v drugem polčasu.

V nadaljevanju prvenstva sledi krajši premor, ki bo še kako koristil dolskim rokometašem, da sanirajo vse poškodbe in se v miru pripravijo  na težke tekme,  ki prihajajo v nadaljevanju.

Zoran Zore

Isti avtor