nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Blaž Hribovšek bronast

Na tekmovanju, ki sodi v sklop pripravljalnih tekem za nastop na Svetovnem mladinskem prvenstvu konec oktobra, so se pomerili člani Karate kluba Trbovlje: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Tekmovalce sta vodila trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl

Da so se Trboveljčani z Odprtega prvenstva Hrvaške vrnili z medaljo, je poskrbel Blaž Hribovšek v kategoriji mlajših članov. Po zmagi v prvem krogu proti Francozu ga je porazil kasnejši zmagovalec s Hrvaške. V repasažnih borbah je Blaž Hribovšek zabeležil dve zmagi proti Italijanoma ter tako končal na tretji stopnički. V članski kategoriji ni ponovil uspeha, saj mu po nezbranosti v začetku borbe ni uspelo spreobrniti poteka borbe. »V trboveljskem klubu neradi komentiramo sodniške odločitve, vendar so bili tokrat Urša, Luka in Stefan prikrajšani za dosežene nožne udarce v glavo, ki bi spreobrnili potek borb in bi bil tako končni izplen medalj boljši,« so povedali v klubu po tekmah.

V mladinskih kategorijah so nastopili trije trboveljski tekmovalci. Urša Haberl jo po treh zlatih medaljah na zadnji treh tekmovanjih, tokrat končala na nehvaležnem petem mestu. Po zmagah v prvih treh krogih proti Hrvatici, Švicarki in Italijanki je sledil poraz proti kasnejši zmagovalki iz Maroka. V borbi za bronasto medaljo je izgubila proti trenutno še aktualni svetovni prvakinji iz kadetske kategorije. Prav tako peto mesto je osvojil Ajdin Mujkanovič. Po dveh dobrih borbah proti Italijanu in Srbu je nato pokvaril vtis v polfinalni borbi za tretje mesto, ki ju je žal izgubil. Domen Zidar jeizgubil borbo prvega kroga proti predstavniku Italije.

Polnoletni Trboveljčani so nastopili v dveh starostnih kategorijah, in sicer pri mlajših članih in članih. Barbara Haberl in Luka Ferlin tokrat nista imela svojega dne, saj sta oba izgubila svoje nastope v obeh kategorijah. Stefan Joksimovič je pri mlajših članih zabeležil zmagi, v prvem krogu proti Hrvatu ter v drugem proti Srbu. V tretjem krogu ga je premagal predstavnik Bolgarije. V članski kategoriji je Joksimovič v prvem krogu, po zelo dobri borbi, izgubil z minimalnim rezultatom proti reprezentantu Hrvaške, ki trenutno zaseda dvanajsto mesto na svetovni karate lestvici.

»Dobra stran nastopov v Reki je bilo število opravljenih borb. Bodo pa morali trboveljski tekmovalci prikazati več samozavesti, želje po zmagi ter odločnosti v zaključku borb, saj je škoda, da gre toliko ur treningov in priprav v nič zaradi pomanjkanja teh dejavnikov,« so tekmo še pokomentirali v trboveljskem klubu, kjer še vedno vpisujejo nove člane. Ti se lahko karateistom pridružijo v ponedeljek in sredo med 17. in 18. uro v večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor