sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Bizarna opera v Trbovljah

V predstavi Bizarna opera so zaigrali Ana Facchini, Kristijan Guček, Peter Harl, Gorazd Jakomini, Patrizia Jurinčič Finžgar, Jure Kopušar, Matija Rupel, Marjuta Slamič, Andrej Zalesjak in glasbeniki Blaž Celarec, Boštjan Narat, Joži Šalej.

O predstavi je strokovna žirija 26. dnevov komedije v Celju, ki je podelila nagrado Žlahtna komedija 2017, dejala: »Gledališče v gledališču za gledališke sladokusce, ki v prvem prenosu bizarne operete Petra Kuštra na slovenskih tleh vzpostavi gladko in tekoče sozvočje vseh uprizoritvenih elementov: kolektivne igre, lutkovne animacije, koreografije, zvočne podobe ter režije, ki vse skupaj poveže in nadgradi z umetelnim poznavanjem žanra. Morbidna črna komedija, junk opera in groteska s primesmi fantastičnega.«

Hofmannov Peter Kušter je napisan v zgodbah, ki pripovedujejo o otrocih, ki se ne obnašajo lepo, saj nočejo jesti, ne pazijo, kje hodijo, igrajo se z ognjem … Starejši bi jih radi naučili lepega vedenja in ubogljivosti, a jim to ne uspeva z ustrahovanjem. Igra in glasbena interpretacija sta se dobro ujeli. Ivana Djilas je zrežirala predstavo, občinstvo je nastopajoče nagradilo z burnim aplavzom.

Irena Vozelj

Isti avtor