četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Bilo je luštno

Tudi letošnji, ki se je odvijal 17. in 18. maja zvečer, ni razočaral. Polegubranega petja je postregel tudi z obilico žlahtnega, ljudskega humorja. Program pa so popestrili še člani ansambla Žarek iz okolice Velenja.

Uvodni del je bil tak kot se za vsak koncert spodobi v klasični zborovski postavitvi. Člani pevskega zbora so pod vodstvom svoje zborovodkinje Anje Zalokar zapeli sedem pesmi: Po gorah grmi (ljudska, priredba Niko Zlobko),Istrske tri (Aldo Kumar), Oj preljuba vinska trta (Tomaž Habe), Barčica (primorska narodna, priredba France Marolt), Jubin te (dalmatinska, Jaksa Vranjican), Vasovalec (J. E. Polak, Josip Verbič) inNabrusimo kose (burska pesem, besedilo Milan Apih) ob spremljavi večkrat nagrajenega učenca GŠ Hrastnik Antonia Jukiča na harmoniki.

Po prvem delu koncerta so pevci odšli na zaslužen odmor, njihovo mesto na odru je zasedel ansambel Žarek, dve dekleti in trije fantje, ki so s svojo mladostjo, temperamentom, dobro glasbo in hudomušnimi domislicami na mah osvojili publiko.

Da v Hrastniku obstaja center za pomlajevanje, doslej nismo vedeli. Odkrili so ga nam člani pevskega zbora in gostja v hudomušnem skeču z dobro zaigranimi nerodnimi situacijami, ki so sprožale salve smeha. Nastopili so Anton Hočevar, Maks Laznik, Aleš Laznik, Anton Kastelic in Joži Hriberšek.Vse pa se je prepletalo s pevskimi točkami bolj zabavnega značaja kot so Klic srca (Modrijani, Elda Viler) s solistko ansambla Žarek Nastjo Pečnik, Srce mi je ukradla Štajerka (ansambel Rubin), Malo, malo še (ansambel Gadi), Na lepih prtičkih (ansambel Nemir), Nocoj je druga rekla mi (ansambel Mladi Dolenci), Če vinček govori (ansambel Avsenik). Priredbo so pripravili v zboru, za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli harmonikarka Ana Kontič, kitarist Štefan Kajič in basist Timotej Mastnak.

Vesela mešanica zrelosti (Mopz) in mladosti (Žarek) je publiko pognala na noge in obiskovalci se kar niso in niso hoteli posloviti … Odšli so šele tedaj, ko so jim nastopajoči obljubili , da se drugo leto zopet snidejo. Program je kot običajno skupaj vezla Nina Pader Topole.

Milko Plahuta

Previous article
Next article

Isti avtor