Sejna soba Delavskega Doma v  Hrastniku se občasno spremeni v galerijo. Prijeten razstavni prostor je doslej ponujal priložnost za postavitev del slikarjev, fotografov, čipkaric, literatov, gledališčnikov in še mnogim drugim.
V četrtek, 17. novembra, so v njej na ogled postavili ilustracije priznane ilustratorke Mojce Cernjak, ki na veselje otrok že dolga leta s svojimi ilustracijami opremlja številne knjige pravljic. Cernjakova, rojena v Mariboru, je po končani šoli za oblikovanje v Ljubljani diplomirala na visoki šoli za uporabno umetnost na Dunaju. Pri ogledu njenih del postane človeku toplo pri srcu, kot so tople barve, ki vejejo s platen. Gledalec nehote spozna, da ima recenzentka Alenka Domjan prav, ko pravi, da se je ilustracija razvila v povsem samostojen medij, ki zgodbo nadgradi tako kot gledališka predstava nadgradi dramsko besedilo.

Predstavo je odprla predstavnica kulturno-rekreacijskega centra Hrastnik Lilijana Oplotnik, za prijetno vzdušje pa je poskrbel Moški pevski zbor Svoboda Hrastnik.

Milko Plahuta

Prejšnji članekPrevidno z zdravili
Naslednji članekTudi rumeno