Številne goste  je v imenu Kulturno rekreacijskega centra pozdravila Liljana Oplotnik, o njenem delu in življenju pa je  spregovorila njena prijateljica in članica likovne skupine Mozaik Vesna Babič. Otvoritev so popestrili člani MPZ Svoboda Hrastnik.
Tako so ljubitelji likovne umetnosti izvedeli, da se umetnica ukvarja tudi z ilustracijo, designom, keramiko, tehniko tiffany in mozaiki, kar so Hrastničani lahko spremljali letos januarja v živo. Spomnimo, da je njena ekipa v januarju obogatila Mladinski center s čudovitim mozaikom, ki bo uradno odprt 11. februarja. Severina  kot samostojna slikarka in mentorica vodi tudi likovne tečaje in delavnice za otroke in odrasle.

Severina Trošt Šprogar je prejemnica številnih pohval in nagrad  ter udeleženka različnih likovnih kolonij in skupinskih razstav. Svoje slike je razstavljala že na več kot 50 samostojnih razstavah.

Čeprav nerada govori o svojih umetninah, je slikarka med drugim dejala: »Predstavljene slike so vizualizacija mojega razmišljanja in odsev moje duše. Z njimi odkrivam, opredeljujem in sporočam razsežnosti, kot jih doživljam v odnosu do življenja.«

Fanči Moljk