Zagorjanka Lea Bartelme, članska košarkarska reprezentantka Slovenije in ena najbolj obetavnih igralk svoje generacije v Evropi, je z najboljšim slovenskim ženskim košarkarskim klubom ŽKK Cinkarna Celje podpisala dolgoročno pogodbo do konca sezone 2026/27.

Predsednik ŽKK Cinkarna Celje Borut Kop je po podpisu pogodbe med drugim dejal, da so veseli, da bo Lea tudi v naslednjih letih del celjske ekipe: »Kljub mladosti je že doslej prispevala izjemno pomemben delež k uspehom našega kluba. Brez dvoma gre za eno najbolj nadarjenih košarkaric svojega letnika na svetu, ki bi v prihodnosti zagotovo lahko pustila pomemben pečat tudi na najvišji klubski in reprezentančni sceni.«

Lea Bartelme pa je ob podpisu dejala: »Zelo sem vesela, da sem s celjskim klubom ob vstopu v polnoletnost podpisala novo pogodbo. Zahvaljujem se klubu za pomoč pri košarkarskem in osebnostnem razvoju v zadnjih letih. Gre za sredino, kjer se odlično dela, kar potrjujejo tudi rezultati na vseh ravneh. V prihodnjih sezonah se želim še naprej učiti iz dneva v dan, trdo delati in pridobivati prepotrebne izkušnje. S svojo igro bom skušala klubu dati maksimalen doprinos, da se bo celjsko zmagoslavje nadaljevalo tudi v prihodnosti.«

Lea Bartelme, tudi najboljša športnica Zagorja v letu 2023, je konec lanskega leta dopolnila 18 let in svojo polnoletnost potrdila z omenjeno pogodbo. To pomeni, da bo kar nekaj časa v rokah trboveljskega trenerja Damirja Grgića, strokovnjaka, ki je slovensko žensko košarko pripeljal na evropski zemljevid.

Kljub mladosti je že doslej igrala za celjsko člansko zasedbo in sodelovala pri naslovih državnih in pokalnih prvakinj ter pri osvojitvi dveh naslovov prvakinje v mednarodni WABA ligi (2022 in 2023). Z mladinkami in kadetinjami pa je osvajala državne naslove. Uspešna je bila tudi v reprezentančnih selekcijah. Ob 9. mestu mladinske reprezentance na SP 2022 na Madžarskem je  bila druga podajalka SP, na EP je bila med najboljšimi ob osvojitvi prvega mesta v diviziji B. Bila je kapetanka mladinske reprezentance na EP 2023 v Turčiji, ko so punce osvojile naslov evropskih prvakinj. Bila je najboljša podajalka in članica najboljše peterke EP. V kvalifikacijah za člansko EP 2025 je s 17 leti debitirala v dresu članske reprezentance Slovenije.

Lea Bartelme je odlično začela tudi letošnjo sezono v dresu Cinkarne Celje. In podpis pogodbe zapečatila z izjemnim dosežkom v WABA ligi na domači tekmi z Dugo iz Šabca (Srbija). Lea je dosegla za ženske izjemno redki trojni dvojček (11 točk, 13 skokov in 10 podaj).

Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekPosodobitev OPN Zagorje