V petek, 18. avgusta, se je na skednju domačije Medved v Podkumu odvil drugi koncert v okviru letošnjega festivala Ursus. Zbrano občinstvo je uživalo v baročnih zvokih, ki sta jih s starimi inštrumenti pričarala Boris Bizjak na baročni flavti in Masumi Yamamoto na čembalu.
Flavtist Boris Bizjak je študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu in kasneje končal podiplomsko specializacijo na “Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot” pri prof. Pierre Yves Artaud-u (CNSMDP), kjer je pridobil “Diplome superieur de concertiste”. Trenutno deluje kot samostojni glasbenik v Londonu, kjer je poleg koncertiranja ustanovil Hedone Records.

Čembalistka Masumi Yamamoto je diplomirala z univerzitetno medaljo na Queensland Conservatorium univerze Griffith v Brisbanu v Avstraliji, kjer je študirala klavir z Leah Horwitz in čembalo s Huguette Brassine. V Angliji je študirala na Kraljevi akademiji za glasbo, kasneje pa še na Trinity College of Music pri čembalistu Jamesu Johnstonu. Kasneje je postala “The English Concert“ Junior Fellow z ansamblom Melopoetica. Svoj doktorat je zaključila na univerzi v Yorku. Rodila se je v Osaki na Japonskem, od leta 2001 pa živi v Angliji. V zadnjem času je nastopila z London Concertante, Solisti Divini in Keld Ensemble v Angliji, ravno tako tudi z Soloists of London v Španiji in Paulus Barokk na Norveškem. Njeni posnetki so se predvajali na BBC Radio 3 in ABC Classic FM. Prihajajoči projekti vključujejo koncerte na Japonskem, Španiji, Norveškem in Veliki Britaniji.

ZT