Po zelo zanimivem in do zadnjega napetem rednem delu je bil tokrat na vrsti polfinale, ki je postregel z dvema zelo dobrima tekmama. V prvi tekmi večera so Barbari – Mair premagali Lituse in priigrali svoj drugi nastop v finalu KRLZ. Še bolj napeto je bilo v drugem polfinalu, v katerem so Oskarji po napeti končnici premagali Šajspoh rangerse in si tako priborili četrto zaporedno finale.

Barbari – Mair : Litus 84:66

Barbari – Mair: Berčon 17, Tušek 15 1×3, Golotič 9 1×3, Kellner T. 9 1×3, Deželak Robi 8, Kumberger 8 1×3, Cestnik 7 1×3, Deželak Rok 5 1×3, Hasanovič 4, Kellnet Ž. 2, Tilinger

Litus: Zupan 31 4×3, Kolenc 14 2×3, Seručar 8, Šraj 6, Drnovšek 2, Peterca 2, Pestotnik 2, Cirar 1, Muzga

Težko pričakovani polfinale KRLZ so nekoliko bolje pričeli Barbari, ki so že v prvi četrtini kazali večjo željo po zmagi, saj so po prvih desetih minutah vodili z rezultatom 24:12.

Ob polčasu so vodstvo še povečali, k čemur je velik delež prispeval Boštjan Berčon (17 točk). V tretji četrtini so se Litusi na kratko približali, za kar je bil najbolj zaslužen njihov najboljši strelec Aljaž Zupan (31 točk).

Zadnjo četrtino so Barbari – Mair z dobrim skokom in nekaj lahkimi koši varno pripeljali do konca in si tako priborili svoje drugo finale in priložnost za svoj drugi naslov prvakov. Litusi bodo svojo priložnost za obliž na letošnjo sezono iskali v tekmi za tretje mesto.

Oskar Trbovlje : Šajspoh rangers 72:70

Oskar: Božjak 24 3×3, Perko 19 3×3, Hutar 10, Vozel 8, Grešak 7 1×3, Radak 2, Potrpin 2, Hribšek, Tominšek

Šajspoh rangers: Korošec 19, Muzel 14 2×3, Fantinato 11 3×3, Golob M. 9, Virant 9, Smiljič 6, Lapornik 2, Kaluder, Požin

V drugem polfinalu so navzoči po pričakovanjih gledali do konca napeto tekmo. Dvoboj drugo in tretjeuvrščene ekipe po rednem delu se je zelo aktivno začel na obeh straneh, a so ob koncu prve četrtine za pet točk vodili aktualni prvaki. V drugi četrtini so prisotni gledali prebujenje Šajspoh rangersov, ki so po zaslugi Davida Viranta in Aljaža Fantinata ob polčasu vodili za 10 točk.

Sledila je serija napak Laščanov, kar sta do dobra izkoristila dvojec Perko – Božjak, ki sta zaostanek prvakov zmanjšala na le eno točko. Skozi celo zadnjo četrtino sta bili ekipi konstantno na minimalni razliki. V tesni končnici so mirnejšo kri ohranili Oskarji, kar jim je prineslo že njihovo četrti zaporedni finale in priložnost za osvojitev tretjega zaporednega naslova prvaka KRLZ. Laščani bodo svojo priložnost iskali v tekmi za tretje mesto.

Tako nas po vseh napetih dvobojih letošnje sezone v soboto, 16. marca, čaka le še zaključni turnir Košarkarske rekreativne lige Zasavje.

V tekmi za tretje mesto se bosta ob 17. uri pomerili ekipi Šajspoh rangers in Litus. V rednem delu so Laščani Litijane premagali kar z 52 točkami razlike, a tokrat se bodo Litusi sigurno bolje pripravili na Rangerse.

V finalu, 16. marca, ob 19. uri pa sledi že neke vrste “zasavski El clasico” med Barbari – Mair in aktualnimi prvaki Oskar Trbovlje.

Savus