Od petka do nedelje je na Reki potekal 19. Mednarodni karate turnir Croatia Open 2019, kjer je nastopilo 1922 tekmovalk in tekmovalcev iz 25 držav sveta. Barve trboveljskega kluba so zastopali Urša in Barbara Haberl, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič, Alen in Kenan Isakovič, Domen Zidar in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

V soboto je potekalo tekmovanje v športnih borbah za mladince, mlajše člane in člane. Za edino sobotno slovensko zlato medaljo je poskrbela Barbara Haberl pri članicah do 55 kilogramov, ki je po prostem prvem krogu nato po vrsti premagala Madžarko, Nemko in Makedonko ter zasluženo postala zmagovalka Odprtega prvenstva Hrvaške. Za drugo trboveljsko medaljo je poskrbela sestra Urša Haberl, ki je pri mlajših članicah do 50 kilogramov najprej zabeležila zmagi v prvih dveh krogih, izgubila polfinale proti kasnejši zmagovalki in nato v odločilni borbi za bronasto medaljo prepričljivo premagala predstavnico Srbije. Domen Zidar je v dveh kategorijah, med mlajšimi člani in člani do 67 kilogramov, obakrat osvojil sedmo mesto. Alen Isakovič je pri mladincih do 76 kilogramov zabeležil eno zmago in en poraz. Blaž Hribovšek je pri članih do 60 kilogramov končal tekmovanje v prvem krogu.  

V petek so nastopili kadeti, kjer je najboljši rezultat dosegel Marko Markuljevič v kategoriji do 63 kilogramov, ki je s tremi zmagami in dvema porazoma zasedel sedmo mesto med  47 tekmovalci. Z eno zmago in enim porazom je tekmovanje končal Uroš Markuljevič v kategoriji do 70 kilogramov. Denis Šehič (do 52 kilogramov) in Kenan Isakovič (do 57 kilogramov) nista imela svojega dne in sta tekmovanje končala v prvem krogu.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje