V soboto, 20. marca, je na Polzeli potekalo državno prvenstvo za člane in članice. Karate klub Trbovlje so zastopali Anja Laharnar, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl ter Domen Zidar. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Največ uspeha so imeli trboveljski tekmovalci v športnih borbah. Ženska kategorija do 55 kilogramov je bila povsem trboveljska, saj sta se v finalu pomerili sestri Barbara in Urša Haberl. Borba se je končala z rezultatom 4:4, zaradi prve dosežene točke je tokratni naslov državne prvakinje šel v roke starejše Barbare, Urša se je morala zadovoljiti s srebrom.

Domen Zidar je drugič nastopil na članskem državnem prvenstvu in si je po lanskem srebru tokrat želel zavihteti na vrh kategorije do 67 kilogramov. Z uvrstitvijo v finale je bil samo korak oddaljen od naslova, še sedem sekund pred koncem borbe je vodil z 2:1, a ga je nezbranost v zadnjih sekundah stala zlate medalje, zmagovalec je postal Tomaž Hudales iz Celja, Domen pa je drugo leto zapored postal viceprvak Slovenije.

V katah sta se med dvaindvajsetimi članicami pomerili Anja Laharnar in Laura Božjak ter končali tekmovanje po prvem nastopu.

Mladi Trboveljčani so ponovno pustili pečat na članskem državnem prvenstvu, saj so z eno zlato ter dvema srebrnima medaljama končali na drugem mestu v skupnem seštevku med udeleženimi klubi. In če se spomnimo, da je bil pretekla tri leta trboveljski klub prav vsakič najuspešnejši klub državnega prvenstva za člane in članice, to kaže na pravilno usmeritev in kvaliteto dela v Karate klubu Trbovlje.

JS

Foto: KK Trbovlje

Prejšnji članekCesta do Brina se dela
Naslednji članekFontana z imeni pobratenih mest