Člani ansambla Murni so pripravili v soboto, 19. avgusta, v Cerovcu, v bližini Šentjurja, svoj prvi veliki koncert, ki se je nadaljeval v veselico pod kozolcem. Poimenovali so jo Murnovanje. S svojo kvalitetno glasbo in imenitnimi gosti v kulturnem programu so navdušili številne obiskovalce.
Narodno zabavno skupino Murni sestavljajo  Miha Gunzek, brata Elvis in Denis Govedič iz šentjurskega konca in Miha Bantan z Dola pri Hrastniku.  Nastopajo sicer že štiri leta, v sam vrh podobnih glasbenih skupin pa so se izstrelili lani, ko so zmagali na največjem festivalu narodno-zabavne glasbe Števerjan 2016, ponovili uspeh na 25. vurberškem festivalu, letos so postali zmagovalci Glasbenega skavta, ki ga prireja TV Golica … Pravzaprav so postali njihovi varovanci, saj so jim za nagrado posneli glasbeni videospot njihove uspešnice Brata, o tem dogodku pa bodo na Golici pripravili tudi reportažo.

»Na odru se jim bodo pridružili Šentjurski muzikantje, ki praznujejo letos 20-letnico obstoja,« sta napovedala njihove vzornike Primož Forte in Tina Gunzek, simpatična povezovalca prireditve, gledališka igralca SSG Trst. Kakšno povezavo imata s tem koncem Slovenije, nam pove priimek Gunzek; Tina je namreč sestra enega izmed članov ansambla. Njen partner Primož pa je naš znanec  tudi s TV ekranov. S Šentjurskimi muzikanti je nastopil na koncertu tudi popularni harmonikar Tine Lesjak in kitarist Aljoša Černelič.  Prav tako harmonikar Brane Klavžar, ki je v ta svet uvedel Elvisa Govediča, Vera Šolinc, ki skrbi za njihova besedila, Jasmina Levičar in drugi. Jasmino dobro poznamo tudi v zasavskem koncu, saj je naša stara znanka Popoldneva ob citrah na Kopitniku. Z Mihom Bantanom, ki je zapel priljubljeno pesem En starček je živel, sta doživela najbučnejši aplavz večera.

Za začetek so Murni zaigrali svojo skladbo Super kmjet, naslovno pesem z njihovega prvega albuma, zaradi katerega so se pravzaprav zbrali pod šotorom ob kozolcu njihovi občudovalci iz bližnje in daljne okolice. Z Dola in Marnega so se pripeljali v Cerovec njihovi navdušenci s štirimi kombiji in z osebnimi vozili.

Fanči Moljk

Prejšnji članekTatovi in nasilneži
Naslednji članekZaradi sanacije zaprta cesta Čolnišče-Kal