Prebivalci Terezije v Trbovljah, med katerimi so tudi stanovalci Doma upokojencev Franca Salomona, so se na občinski svet obrnili s prošnjo, da bi jim v stavbi Marketa Špik v Koloniji 1. maja 11 postavili bankomat. Zdaj se morajo namreč, če želijo dvigniti denar, odpraviti v dolino, kar predvsem za starejše predstavlja težavo, saj je pot zanje enostavno predolga in prenaporna.
Občina je vprašanje, ali je bankomat mogoče postaviti, naslovila na Novo ljubljansko banko, Delavsko hranilnico, UniCredit banko in Addiko Bank. Vse so podale podoben odgovor: postavitev bankomata na Tereziji zaenkrat ni v načrtih.

»Verjamemo, da se na različnih krajih v občini pojavljajo želje in potrebe po postavitvi bankomatov,« so pojasnili na Delavski hranilnici, »vendar pa so s postavitvijo in vzdrževanjem povezani tudi veliki stroški.« Če na bankomatu namreč ne dviguje dovolj ljudi, to za banko pomeni izgubo. Delavska hranilnica bi bila pripravljena v Koloniji 1. maja postaviti bankomat, če bi izgubo krila občina.

A Občina Trbovlje tega ne namerava storiti. Razlog za to je, pravijo, “finančno stanje in zmanjšanje sredstev s strani države”. “Delovanje bank usmerjajo trgi in gre za tržno dejavnost,” pojasnjujejo. “Lahko pa, tako kot so banke to v preteklosti že storile, na določenih bankomatih dvignejo provizijo dviga, pa se jim bo dejavnost izplačala. Zato občina ne bo krila izgube bančnemu sektorju, v katerega smo davkoplačevalci ‘zmetali’ milijone.”

Martina Drobne

Prejšnji članekLitija in Šmartno za trajnostni turizem
Naslednji članekZ vezalko na Kickstarter