Tekmovanja, ki je potekalo v čudovitem plavalnem kompleksu v Banja Luki, so se  udeležili štirje trboveljski  plavalci.  Nika Todorovič, Daša Krajnc, Žiga Šintler in Tim Dolanc so v konkurenci 400 plavalcev iz osmih držav  odigrali vidno vlogo.  Na žalost na tekmo ni odpotoval Tilen Šintler, ki je zaradi  šolskih obveznosti moral izpustiti tekmovanje. V izrednem vzdušju, ki ga znajo narediti le tamkajšnji plavalni delavci, so trboveljski plavalci pokazali dobro pripravljenost pred prihajajočimi  tekmovanji  in dosegli nekaj odličnih uvrstitev in rezultatov.
V prvi vrsti se je tremi  zmagami  in  tretjim mestom  izkazal  Žiga Šintler, ki je slavil na 100 in 200 prsno ter 200 mešano, ter bil tretji na 200 prosto. Na žalost pa  ni dosegel  norme za evropske igre mladih v njegovi paradni disciplini na 200 prsno, a upanje umira zadnje.

Tudi drugi trboveljski  adutinji, Nika Todorovič in Daša Krajnc sta posegli po medaljah. Nika je v štirih finalnih nastopih osebnima rekordoma  dodala tudi  dve tretji mesti na 100 in 200 delfin, Daša pa je soplavalko in klubsko kolegico premagala na 100 delfin, a se vseeno morala zadovoljiti z drugim mestom. Osvojila je tudi dve četrti mesti na 100 prsno in 200 mešano.

Enkrat se je v finale uvrstil tudi Tim Dolanc v disciplini 200 mešano, kjer je bil 5., ter močno popravljal osebne rekorde v svojih nastopih, ter povsem upravičil nastope na tako velikem tekmovanju.

Po  uspešnem  nastopu v Banja Luki že naslednji vikend plavalce čaka tekma v Kranju, kjer se bodo zopet v močni mednarodni  in domači konkurenci pomerili  na tradicionalnem prvenstvu za »Pokal  Kranja«.

ZT

Prejšnji članekPodporniki Zasavskega tednika
Naslednji članekPridobitve in načrti v Trbovljah