V Trbovljah so v petek, 26. junija, pripravili srečanje invalidov – balinarjev. Na igrišče je člane društev invalidov iz Trbovelj in Zagorja zvabila potreba po gibanju in druženju. Predolgo so bili v stanovanjih in se soočali  z problemi koronavirusa.

»Odločitev je padla in v dogovoru z predsednico DD Trbovlje Cvetko Kozmus smo se odločili  za izvedbo sedaj že tradicionalnega srečanja zasavskih diabetikov,« so sporočili iz Društva invalidov Zagorje. Tako so se na odprtem balinišču Športnega društva v Trbovljah srečali člani društev iz Zagorja in Trbovelj, pričakovali so tudi člane DD Litija.

Prijateljsko tekmovanje je potekalo v športno rekreativnem duhu in tudi navijanja publike ni manjkalo.  Letos je bila Fortuna očitno na strani domačih ekip, saj so zasedli prvi dve mesti. Vsem tekmovalcem so bile podeljene posebne medalje za njihovo prizadevanje, športni duh in kanček tekmovalnosti. Po razglasitvi uradnih rezultatov in podelitvi priznanj so se udeleženci družili, pokomentirali tekmo in uživali v pogostitvi z žara. Obljubili so si, da se bodo srečali jeseni na kegljanju v Zagorju.

Savus

Foto: arhiv DI Zagorje