Zagorje bo do leta 2018 dobilo novo cesto, ki bo tekla od upravne zgradbe Zavoda za gozdove na Cesti 9. avgusta (mimo avtobusne postaje pri t. i. trafo postaji) do križišča Čemšenik-Trbovlje v vznožju Slačnika (nasproti Skrinjarja). Investicija je ocenjena na tri milijone evrov, prvo etapo pa naj bi izvedli že letos.
Kot je povedal vodja oddelka za gospodarske javne službe Občine Zagorje ob Savi Ivo Vrtačnik bo letos spomladi objavljen razpis za izvedbo prve etape investicije, za katero je namenjenih okrog 300.000 evrov. V tej fazi bodo zgradili nov most za dvosmerni promet čez Kotredeščico. Ta bo pomaknjen više (glede na strugo potoka) od sedanjega, po njem pa bo potekal dvosmerni promet.

V nadaljevanju bodo območje uredili tako, da bo po njem promet potekal lažje, predvsem brez ostrih zavojev. Projekt bo sofinancirala tudi Občina Zagorje, največ v delu urejanja prometne infrastrukture z javno razsvetljavo ipd.

Baily, kot v vojaškem žargonu imenujejo začasni most, nameščen čez Kotredeščico po naravni nesreči leta 1987, bo po zgraditvi novega vrnjen obrambnemu ministrstvu.

TPK

Prejšnji članekMC Hrastnik se bo polepšal z mozaikom
Naslednji članekDve nesreči s pobegom