Prostovoljno gasilsko društvo Hrastnik te dni proslavlja visok jubilej. Svojo 130. obletnico obstoja so tako v petek, 16. junija, obeležili s slavnostno akademijo v dvorani Delavskega doma Hrastnik, v okviru praznovanja pa sprejeli tudi novo avtocisterno.
Po slovesni akademiji je bilo slovesno tudi v športnem parku na Logu, kjer je ob vihranju zastav igrala tudi godba in se vila dolga vrsta gasilk in gasilcev v bleščečih uniformah. Vsi so se udeležili svečane predaje ključev prepotrebnega gasilskega vozila s cisterno.

Župan Hrastnika Miran Jerič je pred  postrojeno častno četo, sestavljeno iz visokih gasilskih častnikov, ministrice za obrambo Republike Slovenije Andreje Katič in hrastniške poslanke SMC Vojke Šergan, sprejel častni raport podpoveljnika Gasilske zveze Hrastnik Urbana Romiha. Poveljnik GZ Slavko Draksler pa je  na kratko spregovoril o postopkih in poteh, ki so jih pripeljali do nove cisterne .

Ključe je nato iz županovih rok svečano sprejel poveljnik GD Hrastnik Dejan Peklar. Da vozilo deluje, so takoj preverili. Ko je šofer Goran Povše obrnil ključ, je motor zabrnel.

Slavje na Logu se je zaključilo z veličastno gasilsko veselico, na kateri so igrali Modrijani.

Milko Plahuta