Plaz, ki se je vsul na regionalno cesto, povzroča izredno velike težave. Vendar so delavci različnih podjetij čez dan odpravili kar nekaj težav. Iz občine Trbovlje pa sporočajo, da so rešili tudi avtobusni promet. Cesta bo zaradi plazu in možnosti, da se v dolino sproži še več kamenja in zemlje, še nekaj časa zaprta.
Brez vode, elektrike, telekomunikacij
Tri ure so reševali voznika
Plazovi v Trbovljah

Plaz, ki se je zjutraj sprožil na regionalni cesti pri cementarni, je pretrgal glavni vodovod, kabelsko omrežje in električno povezavo. Oskrba z električno energijo je bila motena v naselju Ob železnici. Zaposleni Elektra Ljubljana, DE Trbovlje, so poskrbeli za dobavo elektrike preko agregatov.

Promet po cesti zaradi velike gmote nasutega materiala še nekaj časa ne bo mogoč. »Vemo, da se ob delovnih dneh veliko naših občanov vozi na delo z vlakom, zato smo se dogovorili s podjetjema Lafarge cement in Integral Zagorje, da bodo avtobusi začasno lahko vozili do železniške postaje in do Hrastnika preko dvorišča v lasti Lafarge cementa. Dogovor velja izključno za avtobuse Integrala in intervencijska vozila. Za varnost bo poskrbljeno v sodelovanju z gasilci,« so sporočili z Občine Trbovlje.

Motnje v dobavi vode na območju javnega vodovoda Trbovlje so v večji meri odpravljene. Preko noči lahko pride do težav z dobavo pitne vode le še na območju Bevškega in na Ulici španskih borcev. »Uporabnike še vedno prosimo, da vode ne trošijo prekomerno. Preventivno velja do preklica ukrep prekuhavanja pitne vode v prehrambene namene,« so sporočili iz trboveljske Komunale.

Ekipe Telemacha so na terenu in  telekomunikacijske ovire bodo rešili, kolikor hitro se bo v danih razmerah dalo.

Še vedno velja, da je zadrževanje v okolici plazu izredno nevarno, zato pristojni prosijo vse, da se kraju nesreče ljudje ne približujejo!

MP