ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Avseniki in Slovenski oktet – skupaj

Skupni nastop obeh izjemnih glasbenih skupin je bil preplet Avsenikove glasbe in slovenske ljudske ustvarjalnosti na najvišjem nivoju. Glasbeniki in pevci so uživali na odru prav tako kot poslušalci v nabito polni dvorani. Izkazali so se z odličnim igranjem in petjem, poslušalci pa z aplavzi, ki so kot po pravilu nagrajevali izjemne izvedbe tudi med skladbami.
Slovenski oktet je pod vodstvom umetniškega vodje Jožeta Vidica mladosten, vendar veren nadaljevalec žlahtne tradicije te pevske skupine, saj člani tudi pesmi, ki so bile za Slovenski oktet prirejene in napisane pred desetletji, še vedno izvajajo tako, kot so jih takrat. Pa vendar so njihove izvedbe mladostne, moderne in seveda vredne vsakega aplavza publike.

Ansambel Saše Avsenika pa je dostojen ohranjevalec Avsenikove glasbe. Skladbe, ki jih je igral Ansambel Slavka Avsenika, zvenijo tudi v zasedbi Saševega ansambla avsenikovo in zato publiko Avsenikov vnuk prav tako navdušuje kot jih je navduševal njegov dedek.

Skupen nastop obeh skupin pa je pričaral večer, ki se ga bodo poslušalci sinočnjega koncerta še dolgo spominjali. Skupaj so premierno v Zagorju prvič v živo zaigrali in zapeli eno zadnjih skladb, ki jih je napisal legendarni Slavko Avsenik.

Po koncertu so si pevci in člani ansambla vzeli čas in se družili z obiskovalci koncerta, kar je vsem še polepšalo večer.

MP

Previous article
Next article

Isti avtor